Wajib atau tak ambil MUET?

Image result for MUET

K, dari mana nak mula ek? Oh lupa bagi salam, Assalamualaikum guys. Tak nak tanya ke kenapa tetiba aku paparkan kalender MUET ni? Haha k actually aku nak sambung study tapi aku konfius nak kena amik MUET ke tak. So guys sape sape yang dah berpengalaman untuk sambung Degree tu share lah sikit kat sini, Sebab I need someone to advice me.

So aku dah terlepas sesi pertama, menunggu sesi kedua untuk daftar, but aku bebetul nak tahu wajib ke amik MUET ni ?

Ok itu je kut nak cerita and nak tanya.